Dag 3, 07/09: Seattle => Winthrop

De kat was zoek

[ Route: 320km – 4u15 nonstop ]

Afspraak om 9u bij het Future of Flight museum in Everett waar we een tour door de Boeing fabriek geboekt hebben. We moeten er een half uur op voorhand zijn en we worden per bus naar het qua volume grootste gebouw ter wereld gebracht. We zien er de Boeing 747, 777 en de nieuwe 787 geassembleerd worden vanop balkons boven de werkvloer. Er wordt tegelijkertijd aan een stuk of 3-4 toestellen van hetzelfde type gewerkt.

Ik vond het wel interessant en indrukwekkend om te zien, maar ik had graag toch wat meer tijd vrij gehad om naar de werkvloer te staren. De timing van het bezoek verloopt echter zeer strikt, exact 90 minuten zoals geadverteerd waarbij je toch ook wat tijd verliest aan 3 busritten en wat gewandel via de tunnels onder de fabriek. Rugzakken, camera’s of smartphones zijn ook verboden op de tour, dus helaas geen foto’s.

Achteraf lopen we nog even door het kleinere aansluitende museum

img_7841
img_7847

en rond 11u15 zijn we er weg richting de Safeway in Everett waar we onze eerste boodschappen doen en een broodje kopen voor deze middag.

Daarna gaat het verder richting North Cascades National Park. De weg door het park is heel mooi & groen, maar het is regenachtig weer vandaag. Rond 15u30 staan we aan het Visitor Center van North Cascades. Hier stuurt de zus nog een SMS dat m’n kat is ontsnapt die ik daar had gedumpt voor de komende 3 weken. Grote paniek daar, maar ja, niet veel dat ik kan helpen vanuit de andere kant van de wereld.. 🙂 Gelukkig is ze later dan toch nog terecht gekomen.

Terwijl het wat blijft druppelen, doen we de korte Ladder Creek Falls trail niet ver van het visitor center in de buurt van een kleine waterkrachtcentrale. Mooie omgeving, maar de waterval zelf ligt nogal verscholen.

img_2555
img_2566
img_2582
img_7867
img_7865

Daarna rijden we verder richting de Diablo Dam, maar de weg naar beneden is afgesloten, dus rijden we verder naar de Diablo Lake Overlook. Het weer klaart echter niet op en het is ook vrij koud.

img_7874

De volgende stops zijn de 2 Ross Lake Overlooks, maar die stellen niet zoveel voor.

De laatste stop in het park is de Washington Pass overlook rond 18u15, mooi, maar helaas nog steeds gehuld onder een dik wolkendek.

img_7951

Nu gaat het rechtstreeks naar Winthrop waar we rond 19u aankomen. Een heel mooi klein stadje in western stijl. Nadat we inchecken in Chewuch Inn, een groot uitgevallen bed & breakfast in een gezellige, rustieke stijl, gaan we bij Three Fingered Jack’s Saloon nog wat gaan eten om daarna de dagelijkse foto-backup-en-batterij-herlaad-procedure nog te starten. Blog typen of foto’s selecteren zal terug voor later zijn, want uiteindelijk gaat rond 22u30 het licht toch echt uit…

Hotel: Chewuch Inn & Cabins

3 thoughts on “Dag 3, 07/09: Seattle => Winthrop

  1. Ikke schreef:

    Jullie maken toch echt wat mee en zien toch veel! Hopelijk is het weer nu al wat beter. Enjoy it, but I think you do.

    • Q-BiC schreef:

      Helaas blijven de weersomstandigheden toch wat tegenvallen 😦 Daar zal je mij nog af en toe horen over klagen in volgende updates, maar ik heb niet zoveel zin meer om nog tot een gat in de nacht foto’s te gaan selecteren, dus er zit ondertussen redelijk wat vertraging op het “live blog” :p Geduld dus :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s