Dag 2, 06/09: Seattle

Planes, skylines & jetlag…

[ Route: 50km – 1u30 nonstop ]

Zoals verwacht terug wakker rond 2u en verder niet meer ingedommeld… We gaan dus al vroeg gaan ontbijten want we willen om 9u aan het Museum of Flight staan, echter merk ik nu geheel toevallig op de website van het museum dat ze vanaf 6 september pas open zijn vanaf 10u. Had nochtans gemaild om hun zomeropeningsuren te bevestigen voor september… Nuja, dan doen we het iets rustiger aan terwijl we ontbijten, de bagage wat herschikken en ik het blog van gisteren typ. Uiteindelijk vertrekken we pas rond 9u30.

Onderweg stoppen we bij het Dr. Jose Rizal Park. Vanaf hier kan je naar de Dr. Jose Rizal brug wandelen waar je een mooi zicht zou moeten hebben op downtown Seattle, echter is het weer vandaag nogal druilerig en valt het allemaal nogal tegen. Ik denk dat het hier ’s nachts wel mooi kan zijn als je alle autolichtjes over de snelwegen kan zien glijden, maar vanavond hebben we andere plannen, (in de veronderstelling dat de jetlag ons nog niet onderuit heeft gehaald tegen dan).

img_7522

Om 10u45 komen we aan bij het Museum of Flight, een gigantisch groot lucht- & ruimtevaartmuseum. Wil je hier elk bordje aandachtig staan lezen, moet je eigenlijk over meerdere dagen terug komen. Wij wandelen gewoon overal wat rond om de sfeer op te snuiven en ons te vergapen aan al het gevogelte dat hier in dit prachtig aangekleed museum staat. Er staat o.a. een SR71 Blackbird, een Boeing 747, een Boeing 787 Dreamliner, een Concorde, een Space Shuttle (echter enkel een training toestel), wereldoorlog 1 & 2 toestellen en een oude Air Force One waar je ook door kan wandelen.

img_7543
img_7576
img_2509
img_7655
img_2511

We eten hier wat in de cafetaria en rond 15u30 verlaten we het museum op weg naar Magnolia Boulevard ten noorden van downtown Seattle. Hele mooie weg met mooie huizen die over de Puget Sound uitkijken. Het doet ook deugd weg te zijn uit het drukke stadsverkeer…

Uitzichten over Seattle zijn hier minder, maar dat geeft niet, daarvoor rijden we door naar Ella Bailey Park. Hier breekt uiteindelijk gelukkig ook de zon eens door.

img_7716

De volgende stop is Kerry Park met opnieuw zicht over downtown Seattle met de Space Needle op de voorgrond. Het is nog steeds zonnig.

img_2541

Ondertussen is het 17u15 en met die amper 3 uurtjes slaap ben ik al lang kapot, maar ik heb tickets voor de Space Needle geboekt (en die staan op uur), dus we vertrekken tijdig naar het hotel om daar de auto te parkeren en te voet naar de Space Needle te wandelen waar we onze lift naar omhoog hebben om 18u30.

De zon is echter terug verdwenen…
Aangezien er geen sunset te bespeuren was, wil ik toch echt nog graag foto’s maken eens de stadslichtjes beginnen te branden, dus we verbijten de vermoeidheid en gieten elk een zak M&M’s achterover en wachten tot na sunset. En dat wachten was echt de moeite waard…

img_7767
img_7829

Om 20u15 wachten we op de lift terug naar beneden en dan is het nog 10 minuutjes wandelen naar het hotel waar we opnieuw wat eten bestellen en meenemen naar boven terwijl we onze bagage terug zo goed mogelijk klaarzetten, want we mogen niet te laat vertrekken morgen…

Hotel: Hyatt Place Seattle Downtown

One thought on “Dag 2, 06/09: Seattle

  1. William De Ruyck schreef:

    Jullie eerste dag daar was zo te zien al een mooie ervaring. Indrukwekkende skyline. Geniet vooral van alles wat jullie nu zien en meemaken. This is just once in a lifetime.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s