Dag 12, 03/08: Laugar => Laugar

Route:  250km

We beginnen vandaag met het Whale Museum in Húsavík rond het middaguur. Mooi, groter dan verwacht, maar erg druk.

IMG_0397

We zien hier ook de bootjes voor de walvistocht vertrekken. Zoiets hebben we echter alletwee al eens gedaan, dus nu slaan we het over. Húsavík ziet er wel een klein, gezellig stadje uit, maar veel tijd spenderen we hier niet want het wordt een lange dag en we zijn laat vertrokken deze morgen.

IMG_1742

We rijden het Tjörnes schiereiland rond richting Ásbyrgi Canyon in Vatnajökull National Park, waar we in de cafetaria van het tankstation wat eten en op het einde van de canyon een korte wandeling maken bij de Botnstjörn vijver. Deze 100m diepe canyon zou ooit door een gigantische jökulhlaup uitgesleten zijn.

IMG_0421

Hierna gaat het via de onverharde Route 862 naar Hljódaklettar waar we 3-4km over een zeer oneffen pad lopen/klimmen. Hljódaklettar is een gebied met rare rotsformaties, gevormd door oude lavastromen.

IMG_1793 IMG_0438 IMG_1807 IMG_1806 IMG_0447 IMG_0455 IMG_1825 IMG_0460

We wandelen hier rond tot 16u30 en rijden dan door naar de ring road. De westkant van Dettifoss, zo’n 23km verder langs een zeer oneffen onverharde weg, die we normaal gezien zouden bezoeken, slaan we over om wat tijd uit te sparen. We hebben die waterval gisteren immers al van de oostkant gezien.

IMG_1835

We rijden vanaf nu dus ongeveer dezelfde route als die van gisterenavond, maar nu rijden we door naar Hverfjall, een 316m hoge krater met een diameter van ongeveer 1km. Eens we boven zijn waait het er weer loeihard, dus we blijven er niet te heel lang.

IMG_0506-bewerkt IMG_1849

Tegen dat we terug beneden zijn, is het al 19u en besluiten we naar Dimmuborgir te rijden. Daar is er een cafetaria waar er gelukkig nog een tafel vrij is. Dimmuborgir zelf besluiten we niet te bezoeken. Het is een gebied met grillige rotsformaties van vulkanisch gesteente, een beetje zoals bij Hljódaklettar dat we eerder vandaag al bezocht hebben…

Op weg naar het hotel zien we mooie wolkenformaties en een laagstaande zon. Godafoss ligt op amper 15min van ons hotel. We zouden die normaal morgenvoormiddag bezoeken, maar ik besef dat NU het moment is om ernaartoe te rijden, vermoeid of niet.

IMG_0518 IMG_0522

Rond 21u komen  we aan bij Godafoss. Een wijze beslissing om dit nu al te bezoeken, er is weinig volk, op enkele mede-fotografen na. We doen trouwens enkel de oostkant van de waterval, niet de toeristischere westkant. We moeten wel een korte wandeling maken, maar zo heb ik de alsmaar dramatischer wordende zonsondergang in beeld. De lucht verandert van geel, oranje, naar roze en rood terwijl we via een stijl pad naar de voet van de waterval afdalen.

IMG_0528 IMG_1921 IMG_20140803_221012 IMG_0564 IMG_1927 IMG_1931

We blijven hier nog tot 22u30 rondhangen, tot als de zon definitief weg is. Tegen dat we terug op de kamer zijn, alle foto’s gebackupped zijn en ik er enkele van Godafoss op facebook heb gezet, is het terug vlot middernacht gepasseerd.

Het weer: droog, wisselend bewolkt, 10-15°C

Hotel: Fosshotel Laugar

2 thoughts on “Dag 12, 03/08: Laugar => Laugar

  1. Carine Declercq schreef:

    Waw…. wat hebben wij toch prachtige natuur gezien ! Een reis om nooit te vergeten !!!

  2. Nadine Declercq schreef:

    weeral schitterende foto’s Stijn !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s