Dag 3, 07/09: Vancouver => Lillooet

Route: 270km – 3u50 nonstop

day3_1

Vandaag gelukkig beter weer. Na ontbijt in de prachtige Residence Inn besluiten we toch eerst nog eens naar de Vancouver Lookout Tower te rijden, ookal zijn we zo al te laat vertrokken eigenlijk, maar ik heb er geen spijt van. Mooie uitzichten daar vanboven op 181 meter.

Vancouver Lookout TowerVancouver Lookout Tower

View from the Vancouver Lookout TowerView from the Vancouver Lookout TowerView from the Vancouver Lookout Tower

Dan snel wat Canadese dollars uit de muur halen en daarmee is m’n Visa kaart ook geactiveerd voor verder gebruik in Canada. (Trouwens, gebruik van de pincode bij transacties is hier blijkbaar veel gebruikelijker dan in de VS. En terecht…)

Omdat Koen zijn DJI Phantom eigenlijk maar gevaarlijk ligt rond te slingeren in de auto, gaan we ook eerst nog op zoek naar een stevige koffer om die in te krijgen, maar de enige winkel waar ze die volgens google zouden kunnen hebben, is uiteindelijk onvindbaar… Dan maar wat gewone boodschappen gaan doen en een broodje kopen voor ’s middags.

Op weg naar de Capilano Suspension Bridge stoppen we nog even bij Prospect Point in Stanley Park met zicht op North Vancouver en de Lions Gate Bridge.

View from Prospect Point, Stanley Park, VancouverLions Gate Bridge, Vancouver, British Columbia

En de Capilano Suspension Bridge? Man, wat een ontnuchtering. Ik keek er ongelooflijk naar uit, maar wat een pretpark, wat een drukte. Misschien omdat het zaterdag is, maar het is echt over de koppen lopen. Ontgoochelend. Zeker voor 35$ per persoon :/

Capilano Suspension Bridge Park, Vancouver, British ColumbiaCapilano Suspension Bridge Park, Vancouver, British Columbia

Ondertussen is het al 13u30 ofwel 3u later dan voorzien, en hebben we misschien nog maar 1% van de totale afstand van vandaag afgelegd… :/

We rijden iets verderop naar Cypress Provincial Park met een zicht over Vancouver…. moest er heldere lucht zijn. Not today, again….

Vancouver from Cypress Provincial Park, British Columbia

Ik hang de Gopro aan de voorruit en we rijden de Sea to Sky Highway op langs Howe Sound, een netwerk van fjorden. We stoppen nog bij Porteau Cove Provincial Park rond 15u voor we verder rijden naar Shannnon Falls, met 335m de 3e hoogste waterval in British Columbia.

Howe Sound and Porteau Cove Provincial Park, British ColumbiaHowe Sound and Porteau Cove Provincial Park, British ColumbiaHowe Sound and Porteau Cove Provincial Park, British Columbia

Ondertussen is het 15u45 en hebben we nog +- 70% van de route af te leggen. Brandywine Falls slaan we dus helaas over en we rijden door naar Joffre Lakes Provincial Park, rond 18u, waar het meer lichtblauw kleurt door “rock flour” in het smeltwater van een gletsjer. Eigenlijk nog net op tijd, want de zon zit al vrij laag en zonder zon op het meer zou het zicht waarschijnlijk 2 keer niets waard geweest zijn. We blijven hier een tijdje zitten, want het is hier echt prachtig, hoe de gletsjer reflecteert in Lower Joffre Lake.

Lower Joffre Lake, Joffre Lakes Provincial Park, British ColumbiaLower Joffre Lake, Joffre Lakes Provincial Park, British Columbia

Ondertussen is de Sea to Sky Highway hernoemd naar Duffey Lake Road, die is ook nog prachtig om te rijden, maar we moeten hem in de schemering afleggen, de zon is al achter de bergen verdwenen.

Duffey Lake, British Columbia

Eens we bij het 22km lang Seton Lake fjord vlakbij Lillooet arriveren, is de zon al helemaal onder.

Seton Lake near Lillooet, British Columbia

We checken uiteindelijk om 20u in in Hotel DeOro. Raar, klein hotelletje, zo achter een videotheek, ruikt er ook nogal muf :/ En dit zou dan nog een van de betere hotels in het kleine Lillooet moeten zijn, denk ik toch.. Anyway, we zijn moe, ikzelf ben al wakker sinds 4u, dus nog foto’s & gopro-video’s backuppen en gaan slapen.

Hotel: Hotel DeOro

Advertentie

9 thoughts on “Dag 3, 07/09: Vancouver => Lillooet

 1. Carine Declercq schreef:

  Dag Stijn,
  De lucht in Vancouver ziet er inderdaad donker uit. Och ja…. niets aan te doen hé.
  Die suspension bridge moet wel de moeite zijn …. als je er in alle rust en stilte kan van genieten…. Daarin moet ik je gelijk geven.
  Maar Lower Joffre Lake heeft veel goed gemaakt, denk ik. Daar zou ik ook nog wel es willen zitten. Mooi ….
  Ondertussen zitten jullie al in Jasper hé. Beter hotel ????
  Hou je goed, vele groetjes en tot later ..

  liefs,
  mama

  • Q-BiC schreef:

   Sinds gisteren zitten we in Jasper ja. We zitten in cabins, geen hotel. Twordt hier wel koud ’s nachts, maar een paar graden. Net terug van dinner bij Earls, dus weeral vrij laat om nog veel aan het blog te werken en foto’s up te loaden vandaag…

   Groetjes,
   Stijn

 2. Nadine Declercq schreef:

  Hallo Stijn,
  wat een prachtige foto van die gletsjer en dat meer …. Geniet ervan, zulle!!!
  groetjes!

  • Q-BiC schreef:

   Bedankt 🙂 Het weer is hier ondertussen fantastisch geworden en ben al direct verbrand natuurlijk. Eindelijk een kleurke 🙂

   • Ann Badjura schreef:

    Hahaha, daarvoor moet ge naar Canada komen! 😉 Ik volg jullie verslagen en heb er tot nu toe van genoten. De foto’s zijn prachtig. Jammer dat de meeste plekjes in Vancouver en omgeving wat tegengevallen zijn door het weer of door de drukte. Wij hebben de luxe om deze plekjes te bezoeken buiten het seizoen natuurlijk. Hopelijk genieten jullie daar van mooi weer, wij hebben in elk geval weer een hele week zonnig en erg warm weer (rond de 30 graden! Oh en wat een schitterende foto van Lower Joffre Lake…prachtig!

    Groetjes uit Vancouver en ik wacht geduldig op een volgend verslag…maar genieten (en vele mooie foto’s nemen) van de omgeving is belangrijker!!!

 3. Annemie schreef:

  Opnieuw schitterende foto’s, een onvergetelijke reis …
  Veel plezier !

 4. johan de ridder schreef:

  Stijn, super foto van die gletsjer ! Hopelijk nog meer van dat 😉 . Grtz, Johan.

 5. […] (Het reisverslag van dit traject in 2013 kan je hier vinden: Dag 3, 07/09: Vancouver => Lillooet ) […]

 6. […] Dag 3, 07/09: Vancouver => Lillooet […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s