Dag 2, 06/09: Seattle => Vancouver

Route: 290km – 4u30 nonstop

day2_1

En de jetlag is gearriveerd in full force… Amper 3 uurtjes geslapen vannacht en ondanks dat we rond 6u zijn opgestaan, zijn we niet snel weggeraakt. Koen merkte dat zijn de camera-gimbal voor z’n DJI Phantom quadcopter een duw heeft gekregen in de handbagage en krom stond. Great. Deels gedemonteerd en proberen herstellen. Uiteindelijk was het toch al weer 9u eer we, na ons ontbijt in het hotel, wegreden.

Paar aangename ontdekkingen gedaan over de Jeep Grand Cherokee nu we er ons wat grondiger mee hebben kunnen bezig houden: over o.a. de keyless entry & remote start had ik het gisteren al, blijkt hij ook nog verwarmde & gekoelde zetels te hebben, een verwarmd stuurwiel, automatische lichten & ruitenwissers, 8-speed flappy-paddle gearbox, realtime bandenspanningscontrole, satellietradio, fulltime 4WD, achterruit-rij-camera én panoramisch dak! Nu is hij z’n meerprijs zeker waard 🙂 Vooral dat laatste maakt het echt superleuk om tussen de bomen of de wolkenkrabbers van Vancouver te rijden; je ziet 2x zoveel. Morgen eens wat wide-angle foto’s vanop de achterbank proberen maken 🙂

Our Jeep Grand Cherokee for this trip.

Tot zover het goede nieuws, de dag zelf verliep nogal stroef. Een bezoek aan Seattle stond vandaag sowieso niet op de planning, maar ik had graag eens in Kerry Park gestopt voor een mooi zicht op de stad. Het was echter verschrikkelijk slecht weer, het zicht was enorm beperkt onderweg en we kwamen veel wegenwerken tegen en zijn veel verkeerd gereden, want de ingebouwde GPS blijkt toch ook niet het van het te zijn…

Dan maar doorgereden naar de Chuckanut Drive die prachtige uitzichten over Puget Sound en de San Juan Islands zou moeten hebben. Het was ondertussen wel gestopt met regenen, maar het zicht bleef magertjes, zeer veel laag hangende wolken…

Puget Sound from Chuckanut Drive, Washington

Our Jeep Grand Cherokee & Puget Sound, from Chuckanut Drive, Washington

Rond 12u30 staken we de grens met Canada over. 15 minuutjes moeten aanschuiven en een paar eenvoudige vragen beantwoorden, geen problemen gehad.

Na lunch in een of andere Mc Donalds zijn we doorgereden naar Burnaby Mountain Park met een aantal zichten op de Burrard Inlet. Helaas waren veel uitkijkpunten nogal overgroeid. Ik had er eigenlijk iets meer van verwacht. Gelukkig begon de zon eindelijk door te breken, maar de heiige lucht maakte het zicht nog steeds niet ideaal.

Vancouver from Burnaby Mountain Park, British ColumbiaBurrard Inlet's Indian Arm from Burnaby Mountain Park, British ColumbiaDaarna via een superdruk Vancouver aanschuiven in de file richting Stanley Park waar we  een korte wandeling maken.

Vancouver from Stanley Park, British ColumbiaDeadman's Island & Vancouver from Stanley Park, British ColumbiaVancouver, British ColumbiaRhapsody of the Seas & Stanley Park's seawall, Vancouver, British ColumbiaLions Gate Bridge from Stanley Park, Vancouver, British Columbia

Pas rond 18u30 checken we in. Veel later dan voorzien, maar ik ben echt kapot; al lang eigenlijk. De Vancouver Lookout stond oorspronkelijk ook nog op het menu, maar die zal niet meer voor vandaag zijn. Morgen misschien nog, afhankelijk van wanneer we opstaan. Spijtig, want ik keek er wel naar uit, maar ik kan m’n ogen niet meer openhouden.

Ohja, met m’n nieuwe camera zijn m’n foto’s dubbel zo groot geworden en m’n laptop dubbel zo traag… Foto’s kopiëren, renderen, selecteren, bewerken, exporteren is bijna onbegonnen werk… Ik zal ze dus voorlopig in het blog tot het absolute minimum moeten beperken 😦 Tenzij ik eens echt veel tijd heb, maar probably not … 🙂

Hotel: Residence Inn Vancouver Downtown

Advertentie

3 thoughts on “Dag 2, 06/09: Seattle => Vancouver

 1. Carine Declercq schreef:

  Dag Stijn,
  Jammer van het mindere weer. ‘k Weet dat je er naar uit kijkt om mooie foto’s te nemen. We zullen hier wat eitjes naar de Heilig Clara brengen !!
  Kent ge dat ? Dat zou helpen om goed weer te krijgen.
  Maar in ieder geval…. met de wagen heb je toch wel geluk (los van die ingebouwde GPS).
  Hebben jullie de gimbal weer aan de praat gekregen? Zo zie je maar… dan steek je hem nog speciaal in een harde valies. Maar ze smijten er nogal mee hoor.
  Als we af en toe es een sfeerbeeldje doorgestuurd krijgen, zijn we al heel blij.
  Verzorg je goed en tot later hé !!
  mama

 2. Ann B. schreef:

  Heee Stijn,

  Fijn om jullie hier te lezen en te horen dat jullie goed zijn aangekomen en toch een beetje aan het genieten zijn ondanks het weer! De bergen zitten verborgen in de wolken jammer genoeg, maar hopelijk klaart het nog genoeg op dat je toch nog wat mooie zichten kan zien. In de zomer is het bij Burnaby Mountain nogal overgroeid, inderdaad…ik merk daar niet zoveel van omdat ik hier meestal buiten het hoogseizoen ga voor foto’s (herfst kleurtjes, verse sneeuw op de bergen, lente kleurtjes…) en ook als de weersomstandigheden vrij goed zijn. Maar jij als toerist hebt geen keuze en kan alleen maar gaan op een bepaald tijdstip, goed weer of niet! We krijgen de komende week nog zomer weer met alleen maar zonniger en warmer weer op alle plekjes die je de komende week gaat bezoeken…dus geniet er maar lekker van. Hopelijk is de jetlag ook snel weer voorbij!

  Hou je goed en geniet nog lekker!
  Ann (AnnInBC)

 3. […] Dag 2, 06/09: Seattle => Vancouver […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s