Dag 8, 21/07: Vernal => Moab

Route: 475km – 7u30 nonstop

Dinosaur National Monument vlakbij Vernal is een tijd lang gesloten geweest omwille van een grondverzakking, maar is in oktober vorig jaar terug geopend. Het is een vrij groot gebied, maar wij beperken ons tot de Quarry, de plaats van de opgravingen van dinosauriërs die hier 149 milioen jaar geleden rondwandelden. We moeten een shuttle bus nemen naar de quarry waar we pas om 11u30 aankomen (we zijn pas laat vertrokken, want we hadden nog een picnic voor deze middag en nog een voorraad snacks nodig). De Quarry is een gebouw die een deel van een bergwand afzet met daarin honderden dinosaurus-botten. Een paar volledige skeletten zijn ook te bezichtigen. Wel impressionant, maar op een half uur ofzo staan we terug beneden aan het Visitor Center.

Quarry Exhibit Hall, Dinosaur National Monument, UtahOptioneel stond nog de “Tour of the Tilted Rocks” op het programma, die vanaf het Visitor Center verder loopt langs de rivier. Op het einde kan je bv een korte wandeling maken bij Josie Morris Cabin, het huisje van een van de eerste settlers in dit gebied. Verwachte aankomst in Moab vanavond is 21u en we lopen zo al 1u achter, dus we laten deze weg maar voor wat hij is en rijden door naar Dinosaur & Rangely (in Colorado) en zo richting Grand Junction en Colorado National Monument. De weg is echt prachtig en ik heb er spijt van dat ik de Gopro camera niet op de ruit heb geplakt. We moeten nog stoppen omdat er plots een koe en haar kalf de weg oversteken. We horen haar communiceren met de rest van de kudde beneden in de vallei 🙂 Het is ook hier dat we onze picnic opeten.

Rond 15u komen we aan in Colorado National Monument. Gopro time! We wandelen rond in het visitor center en rijden daarna de (enige) scenic drive doorheen het park. Er zijn 19 viewpoints onderweg. We stoppen overal. Sommige zijn vlak naast de weg, voor andere moet je 5 minuutjes wandelen. Echt een prachtig park. Een beetje een mini-Canyonlands (da’s voor morgen). Heel mooi zicht met Grand Junction in de diepte en de Book Cliffs aan de overkant van de vallei. We rijden heel de tijd tussen het mooie en het slechte weer. Het bliksemt fel in de verte maar we blijven gelukkig gespaard.

Colorado National Monument, Colorado

Colorado National Monument, ColoradoColorado National Monument, Colorado

Terug op de I-70 naar het westen zien we nog een bosbrand in de verte. Misschien pas ontstaan door een blikseminslag van het onweer vlakbij. Bijna het hele stuk tussen Grand Junction & onze afslag naar Cisco zijn er wegenwerken. Maximumsnelheid van 55 of 45 mph in plaats van 75… Er staat een zeer krachtige wind en rijden af en toe door mini-duststorms over de weg 🙂

Rond 19u steken we terug de grens over met Utah en rijden we door Cisco, een ghost town, op weg naar Moab langs Utah State Route 128, ook wel Upper Colorado River Scenic Byway genoemd. We stoppen nog voor een motorrijder die met z’n armen staat te zwaaien. Of we van Thompson komen. Nope. Hij grapt nog over de Gopro op de voorruit en ik merk dat hij ook een camera op z’n helm heeft gezet 🙂

SR128 naar Moab is echt prachtig. Hij volgt de Colorado rivier. We zijn wel een beetje aan de late kant. De zon staat eigenlijk net iets te laag om de canyon mooi op te lichten, maar toch legt ze hier en daar nog accenten die om een foto vragen. Het onweert ook immens in de verte en dat zorgt voor nog dramatischere beelden. Het is uiteindelijk 21u als we inchecken in La Quinta Inn.

State Route 128, UtahFisher Towers, State Route 128, UtahState Route 128, UtahProfessor Valley Road, State Route 128, UtahState Route 128, UtahState Route 128, UtahState Route 128, Utah

Hotel: La Quinta Inn

8 thoughts on “Dag 8, 21/07: Vernal => Moab

 1. William DE RUYCK schreef:

  Werkelijk prachtige foto’s en die met het onweer op de achtergrond zijn echt fenomenaal. Mooie vallei trouwens. Dit moet een van de vele hoogtepunten van jullie reis zijn. VOLLEDIG VERSLAG graag eens jullie terug thuis zijn.

 2. pepe en meme,pa en ma schreef:

  dag Carine en Stijn.
  vooreerst een heeeeel gelukkige verjaardag voor morgen.
  drink er maar een goeie op.
  zulk een mooie fotos,van dat onweer .
  Carine, we hebben nog niets van U gehoort?
  tot volgende week.

 3. Q-BiC schreef:

  Dag meme en pepe,

  Merci voor de verjaardagswensen 🙂 Morgen zal ik 27 worden in de Grand Canyon 🙂 Maar zoals ge ziet, zit ik tamelijk wat achter met het blog. Een dag of 5 ofzo… ’t Is ’s avonds meestal 19-20u als we aankomen, en dan hebben we nog niet gegeten of gedouched of de foto’s en video’s gebackupped op de laptop, enzovoort… De tijd of de goesting om dan nog verder aan het blog te werken, ontbreekt helaas regelmatig.

  Mama was sowieso van plan een dezer dagen een mailke te sturen, maar ze valt ook nogal rap in slaap ’s avonds 🙂

  Groetjes,
  Stijn

 4. tante Sabine schreef:

  Hoihoi,
  ’t zijn echt prachtige foto’s hé. Misschien moeten we daar volgend jaar toch eens een familie-uitstap van maken. Wat denkt ge? Ze verhuren daar waarschijnlijk ook wel busjes zeker? Eens navragen als je terug op je startpunt bent. Voor de rest, geniet er nog van, voldoende rust nemen, veel drinken ….water of cola natuurlijk, bier lijkt mij geen goed idee.
  en voor morgen, gelukkige verjaardag!!
  groetjes aan je ma,
  van tante Sabine en nonkel Donald

  o ja, en nog iets : bericht aan mémé : gehoord is met een d !

 5. Annemie schreef:

  Hallo julllie twee

  Net terug van Kroatië (heel goed meegevallen trouwens, jaja er zijn nog vakantiegangers). We dachten dat dat een heel mooi land was, maar als ik al jullie fantastische foto’s bekijk … mooi mooi mooi !
  Geniet nog verder van jullie reis. (wel leuk dat we zo kunnen volgen)
  Enne Stijn … Happy Birthday !

  (tante) Annemie en co

 6. Ellen schreef:

  Zotte foto’s, zotte ervaring! Ben jaloers :p

 7. Ellen schreef:

  Aja, ne gelukkige verjaardag hé zeg. Ma khad et eigenlijk al op fb gezet. Geniet nog ten volle van de reis! En de mama ook natuurlijk 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s